Behandelingen

Hieronder volgt een aantal veelvoorkomende behandelingen. De lijst is niet volledig, dat is ook niet het streven. Bent u benieuwd of wij bepaalde behandelingen uitvoeren? U kunt het altijd voorleggen aan de tandarts.

Kennismaking

Wanneer u zich aanmeldt in de praktijk zullen we een afspraak maken voor een eerste bezoek. We nemen een gezondheidsvragenlijst door, bespreken uw tandheelkundige historie, uw wensen en checken de huidige situatie. We geven advies over de situatie en kunnen als nodig behandelingen inplannen of een vervolgafspraak als controle afspreken.

Uw gebitssituatie wordt uitgebreid in kaart gebracht. Als nodig worden er röntgenfoto’s gemaakt om een volledig beeld te vormen.

Controle

Door periodiek preventief te controleren kunnen we mogelijke problemen in een vroeg stadium opsporen. We zullen de uitkomst van de controle met u bespreken en u advies geven over eventuele vervolgbehandelingen indien nodig.

Gebitsreiniging en instructies

Iedere dag zetten we ons in om samen met u te werken aan een gezonde mond. U kunt hier zelf al veel voor doen: goede verzorging door te poetsen en aanvullend tussen uw tanden en kiezen schoon te maken. Vaak blijven er toch plekken waar het zelf niet helemaal goed lukt. Professionele reiniging door een mondhygiënist of (paro)-preventie-assistent is dan aanbevolen.

In onze praktijk werkt geen mondhygiënist. We zullen u indien nodig verwijzen.

Restauraties

Bij breuk van een tand of kies of als gevolg van tandbederf, kunnen we een reparatie uitvoeren. We maken gebruik van witte vullingen. In sommige gevallen kunnen we voor andere materialen kiezen als bijvoorbeeld porselein. We betrekken u bij de keuzes die gemaakt worden.

Sealen

Om tandbederf te voorkomen kan het zinvol zijn om voorkeurslocaties voor gaatjes in kiezen of op tanden af te dichten met een laklaag. Deze behandeling komt voornamelijk voor bij kinderen, wanneer de tanden of kiezen nog niet goed door het tandvlees zijn doorgebroken, waardoor goed schoonhouden lastig is.

Wortelkanaal-behandelingen

Een tand of kies kan ontstoken raken. Het wortelkanaalstelsel moet dan goed gereinigd worden om de infectie onder controle te krijgen. Om een goed beeld op het werkveld te hebben, werken wij met vergroting middels een microscoop.

Kunstgebitten

Voor een nieuw kunstgebit of reparatie van uw huidige kunstgebit kunt u contact met ons opnemen. We kunnen u in overleg verwijzen naar een Klinisch Tandprotheticus.

Verwijzingen

Wanneer bepaalde behandelingen niet binnen de praktijk uitgevoerd kunnen worden zullen we u in overleg verwijzen naar een gedifferentieerde tandarts of specialist. Denk bijvoorbeeld aan de parodontoloog bij complexe tandvleesproblemen of een beugel bij de orthodontist.

Second opinion

Wanneer u een behandelplan met uw tandarts hebt besproken, maar u een tweede mening over de situatie wenst, kunt u contact opnemen voor een second opinion.

Uw tandarts kan u ook verwijzen.

We maken een afspraak om tot een onafhankelijk advies te komen. We zullen de behandeling niet overnemen.

Zie ook:

× Kunnen wij u helpen?