Duurzame mondzorg

Missie

Met een team van goed geschoold personeel, begeleiden we jou om een zo gezond mogelijke mond te krijgen en te houden. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, preventie is voor jou en ons het gezamenlijke doel. We kijken wat bij jou past en evalueren in de tijd of dit nog steeds is wat we samen willen. In alle keuzes die we maken speelt duurzaamheid een grote rol.

Visie

Met preventie kun je niet vroeg genoeg beginnen. Gave tanden willen we gaaf houden. We helpen je met kennis, materialen en methoden. Gezonde monden, tevreden mensen. We gaan verder dan alleen je mond. We denken aan de omgeving om ons heen. Door duurzame keuzes te maken in materialen voor de praktijk, voor de behandelingen en alles wat er bij komt kijken willen we jouw en onze omgeving zo gezond mogelijk houden. Zo zorgen we samen voor de gezondheid van elkaar.

In de praktijk hebben we veel aandacht voor Duurzaamheid:

  • Voorkomen is beter dan genezen: door in te zetten op preventie, het voorkomen van de problemen, is een deel van de behandelingen überhaupt niet nodig. We blijven altijd patiënten motiveren om goed voor hun gebit te zorgen.
  • Met betrekking tot keuze voor materialen in en om de mond, kiezen we voor producten van goede kwaliteit. Materialen moeten lang mee gaan, zo min mogelijk gezondheidsschade geven en in productie zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu.
  • We denken goed na over het behandelproces. Welke materialen zijn noodzakelijk en/of kunnen vervangen worden door betere alternatieven. Dit proces is dynamisch en zal in de tijd continu herhaald moeten worden.

Daarnaast zetten we ons in om Kwaliteit te leveren:

  • We willen dit waarborgen door blijvend te ontwikkelen. We volgen cursussen, doen mee in een studiegroep en overleggen met collega’s. Dit geldt voor het hele team. Materialen en methodes veranderen door ontwikkeling, het is noodzakelijk om hiervan op de hoogte te blijven.
× Kunnen wij u helpen?